Dresura

Obuka pasa je primarna delatnost Alfadog centra. Dugogodišnji rad i ogromno iskustvo u svim oblicima dresure, naša je garancija i najbolja preporuka. Obuka se vrši tokom cele godine po ispitnom programu FCI ili po željama vlasnika.

Dresura je specijalizovan vid interakcije sa psom kroz koju se pas uči da izvršava određene zadatke, utiče se na njegovo ponašanje, ali je ujedno i praktičan način prilagođavanja životu u zajednici sa ljudima u kućnim uslovima. U zavisnosti od potrebe i želje vlasnika Alfadog tim vrši dresuru pasa svih rasa za najrazličitije namene. Kroz obuku pripremamo pse za službene-policijske-vojne namene, sportske, lovačke, agility i lavinske pse, kao i specijalizovane namene: za detekciju i pronalaženje eksplozivnih naprava, opojnih supstanci, pronalaženje po krvnom tragu, pse za traženje tartufa. Takođe, u centru pripremamo pse za izložbe u lepoti – ring dresura, profesionalne kondicione pripreme pasa za razna takmičenja, kao i dresuru osnovne poslušnosti najčešće traženu od strane vlasnika pasa – kućnih ljubimaca, pse za ličnu zastitu, zaštitu objekata.

Za svakog primljenog psa na dresuru sklapamo prijemni list, kao i ugovor o pravima i obavezama obe strane, vlasnika i centra. Na kraju obuke prezentujemo rad psa, te na licu mesta vršimo predaju komandi na vlasnika čime obuhvatamo i obuku vlasnika. Uz svakog obučenog psa vlasnik po želji dobija video zapis rada svog psa kao i objašnjenje o principima i metodama rada.

Obuka pasa se vrši na više načina:

Pansionski tip: pas je tokom obuke u našem centru gde boravi 24 časa
Dnevni trening: pas se dovodi na dnevni trening ali spava i boravi u kući vlasnika
Kursni tip: vlasnik radi sa psom u vidu časova uz instrukcije našeg dresera za obuku

Vlasniku prepuštamo da odluči koji tip obuke najviše odgovara njegovim potrebama i željama. Ako imate dileme bilo koje vrste, pozovite nas ili nas posetite i mi ćemo Vam pomoći u odabiru najboljeg rešenja za Vas i Vašeg psa.

Za vaše ljubimce pripremili smo najbolje uslove za obuku i boravak u Alfadog centru. U to se možete uveriti i sami.

Agility

Sa posebnim zadovoljstvom predstavljamo Agility Friskies klub Novi Sad u okviru Alfadog centra, ujedno prvog zvaničnog kluba u Srbiji za agility sport.

S obzirom na činjenicu da je agility sport u Srbiji relativno nepoznat, dozvolite da Vas upoznamo sa jednim od najboljih načina da ulepšate i obogatite život svog ljubimca. Dakle, reč je specifičnoj vrsti aktivnosti u kojoj vodič i pas prolaze poligon sa preprekama. Navodeći psa na odgovarajuću putanju, vodič treba da pomogne psu da što brže i što preciznije pređe zadati poligon. Prepreke su različitog tipa i od psa zahtevaju fizičku kondiciju i spretnost. Poligon čine preskakajuće i prepenjavajuće prepreke, meki i tvrdi tuneli, mostovi, klackalice, slalomi i obruči. Agilnost odnosno pokretljivost i snalažljivost psa igraju presudnu ulogu u savladavanju određenog zadatog poretka poligona. Kroz ovakav vid aktivnosti izuzetno se razvija i učvršćuje veza i saradnja između vodiča i psa.

Ukoliko želite da obogatite i oplemenite život sa vašim psom, te budete i Vi deo zabavno rekreativnog Agility Friskies kluba, na pravom ste mestu.

Hendling

Vođenje pasa na izložbama zahteva iskusnog hendlera, koji ume da psa vodi na način da Vaš pas može da pokaže sve svoje atribute.

Za usluge hendlovanja nas morate kontaktirati blagovremeno, tako da hendler ima vremena da se upozna sa psom. Uspostavljanje dobre komunikacije je presudno, jer pred sudijama sve mora biti savršeno.